Lattian kuivuminen

Tänään tarkastettiin lattian kuivuutta.

Tuo 10cm:n betonilaatan kuivuminen on ratkaisevassa roolissa koko projektin aikataulussa. Märkätiloja ei voida vesieristää eikä vinyylilankkua voi asentaa kuiviin tiloihin, jos betonilattian suhteellinen kosteus on liian suuri.

Kuivissa tiloissa kosteusprosentin on oltava alle 75% ja märkätiloissa vaatimus on alle 85-90% (vesieristeen valmistajasta riippuen).

Keittiössä sijaitseva mittari kertoi kosteusprosentiksi 74,7 ja pesuhuoneessa vastaava lukema oli 76,7. Lukemat ovat tässä vaiheessa oikein hyvät. Vesieritystä olisi tarkoitus aloitella vielä joulukuussa ja olosuhteet ovat sille siis jo hyväksyttävät. Vinyylilattian asennuksen aika on vasta tammikuussa. Kosteus olisi jo nyt hyväksyttävissä rajoissa, mutta ehtii vielä laskea ja kuivua useamman viikon, joten tuo betonilaatta ei pääse estämään meidän muuttoaikatauluja 🙂

”Oikeat ammattilaiset” muuten puhuvat siitä, että valu kuivuu sentin viikossa. Eli meidän 10cm:n valu kuivuisi 10 viikossa. Lattiavalu tehtiin meille 14.9 eli reilu 13 viikkoa sitten. Jokainen arvioikoon itse, käyttääkö mittareita vai luottaako näihin ”nyrkkisääntöihin” 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hyväksytty!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisement

2 Comments Lisää omasi

 1. hanna8mari sanoo:

  Tämä on mielenkiintoista. Onneksi on nykyteknologia eikö tarvitse luottaa nyrkkisääntöihin. Valun ajankohtakin toki vaikuttaa siihen miten nopeasti kuivaa. Hieno homma, että muuttopäivä ei lykkäänny. Tämä onkin palkitseva vaihe, kun asiat edistyy ja näkee omat visot rakennettuna.

  Tykkää

 2. Teemu P sanoo:

  Kyllä sitä itsekin luottaa nykytekniikkaan ja mittausmenetelmiin mielummin kuin vanhan kansan viisauksiin 😉

  Kyllähän sitä toki itsekin huomaa, että kuivempaa on. Niin kuin sinäkin blogissasi mainitsit, ilmasto ei ole enää niin trooppinen. Asiat kyllä edistyy edelleen nopeasti. Nyt mielessä pyörii jo paljon muuton organisointi ja esimerkiksi huonekaluhankinnat. Pakko uskoa, että loppusuoralla ollaan 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s