Kohti loppusuoraa

on

Hyvää alkanutta vuotta!

Se on tammikuu 2017. Kuukausi, jolloin talomme pitäisi olla lähes muuttovalmis. Helmikuu on sopimuksen mukaan se kuukausi, jolloin talomme valmistuu, mutta aikataulun suhteen ollaan niin hyvässä vauhdissa, että valmistuminen voi olla hyvin mahdollista tammikuun lopussakin.

Juhlapyhien jälkeen työmaalla on käynyt kova kuhina, joten saimme taas ihailla uusia juttuja tontilla vieraillessamme.

Laatoitustyöt ovat lähes valmiina. Välitilalaatoitukset tehdään vielä myöhemmin, mutta nyt laatoitettuna ja saumattuna on tuulikaapin, wc:n ja kodinhoitohuoneen lattiat. Pesuhuone on täysin laatoitettu ja samoin saunan lattia. On kyllä jännittävää nähdä laatat oikeilla paikoilla. Tähän asti on pystynyt kuvittelemaan niiden sopivuudet vain omassa mielessään.  Tyytyväinen voi silti olla. Hyvät sisustusvalinnat tuli tehtyä! Tavarantoimittajana sisustusmateriaaleissa oli siis Orimattilan Värisilmä.

Laatoista voi todeta vielä sen, että teimme koko sisustuspakettiin lisävalintoja vain muutamien satasien edestä, joten aika ”perushintaisilla” tuotteilla mentiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tuulikaapissa harmaa laatta koko 45×45 Manhattan MR
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
WC:n laattana tumman harmaa, lähes musta Concept Fango 10×10

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kodinhoitohuoneessa Saga Taupe 10×10

 

Pesuhuoneesta tuli otettua useampi kuva, koska seisoin siellä pitkän aikaa ihaillen. Tulipa siitä hieno!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lattiassa sama laatta kuin kodinhoitohuoneessa ja saunassa eli Saga Taupe 10×10. Seinässä isompi laatta betonimaisen harmaa Qubus Grey 31×62 sekä suihkuseinän koristeellinen laatta Saga Taupe Mix Decor 10×10.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Alunperin ei olisi tullut mieleenkään laittaa seinään 10×10 -kokoista laattaa, mutta jostain se idea kuitenkin tuli. Nyt kun laatta on seinässä, niin hyvältähän tuo näyttää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pesuhuoneeseen hankittiin myös hieman tyylikkäämpi Vieserin neliömallinen kaivonkansi.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kaikki kulmat ja reunat on viimeistelty alumiinilistalla, joka tekee särmän lopputuloksen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Suihkuseinälle muurattiin ”porrastettu shampoohylly”. Seinällä on siis tuplamuuraus n. 110cm korkeuteen asti. Tämän ansiosta kaikki purkit saa säilytettyä tuolla tasolla. Mielestämme kiva yksityiskohta ja eipähän tarvitse heti porailla hyllyjä seinille.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tasolla on lievä kaato, jotta purkit pysyvät paikoillaan, mutta vesi valuu kuitenkin hyllyltä pois.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Led-korostusvalot otettiin sähköpakettiin lisävalintana sähköurakoitsija Markus Romppaisen suosituksesta. Valot ovat kyllä erittäin kivat. Pesuhuoneeseen tulee kattoon vielä kaksi himmenettävää led-paneelia, jolla saa paljon tai vähän lisävaloa fiiliksen mukaan.

 

Muuten talossa näyttää aika samalta kuin joulukuussakin. Takka on nyt omalla paikallaan ja sen sisään on muurattu tuo varaava tulipesä. Ulkokuori asennetaan lähiviikkoina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Viereinen piipun tumman harmaa kuori antaa osviittaa takan lopullisesta väristä.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kalusteita on iso pino joka huoneessa. Tetriksen pelaaminen alkaa todennäköisesti ensi viikolla ja kaapit alkavat löytää tiensä omille paikoilleen. Sitten sisätilojen ilme muuttuu taas paljon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kuten yllä mainitsin, tulevalla viikolla alkaa todennäköisesti kalusteasennus. Samalla viikolla on luvassa ehkä myös sähköasennuksia sekä mahdollisesti lattiahommia ja listoitustöitä. Paljon on siis luvassa ja kun jäljelllä olevaa tehtävälistaa katsoo, niin kyllä tässä tosiaan kohti loppusuoraa mennään.

Advertisement

2 Comments Lisää omasi

 1. Voi kun tuo suihkuseinä näyttää hyvälle! Olen pähkäillyt pääni puhki, miten kylppärin säilytys ratkaistaan. Kivoja koreja puteleille ei meinaa löytyä millään, eikä sellainen ”muurattu reikä seinässä” oikein miellytä omaa silmää…

  Tuo teidän ratkaisu näyttää oikeastaan täydelliseltä! Pitääpä kysäistä onnistuisiko meillä vielä samanmoinen ;D

  Muutenkin toki näyttää hyvältä! 🙂

  Tykkää

  1. Teemu P sanoo:

   Moi Jaana ja kiitos kommentistasi ja kehuista 🙂

   Käsittääkseni tuo ”muurattu reikä seinässä” on työläämpi (=kalliimpi) toteuttaa ja myös omasta mielestämme tämä meidän ratkaisu on kivempi. Meillä oli toki tuo laattaratkaisu jo päässä suunniteltu ja jos seinään olisi tehty nuo syvennykset, niin koko laatoitussuunnitelma olisi mennyt uusiksi. Toisaalta tähän meidän ratkaisuun mahtuu myös enemmän purkkeja.

   Toinen asia onkin sitten se, että näyttääkö seinä enää hyvältä, jos hyllyn tunkee täyteen erilaisia purkkeja. Ehkä pitää pyrkiä karsimaan purkkien määrää..

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s