Väliseinät ja pääovi – suuri muodonmuutos!

on

Parin viikon lattiankuivatustauko on takana ja tämän viikon teemana on ollut muuttunut ilme. Viikon päätteeksi saimme myös avaimet käteen. Tämä ei kuitenkaan valitettavasti tarkoita sitä, että urakka olisi valmis, vaan sitä, että pääovi on asennettu.

 

File 7.10.2016 17.32.46.jpeg

 

Muuttuneen ilmeen suurimpana syynä oli väliseinien pystytys. Talomme muistuttaa nyt sisältä enemmän kotia kuin teollisuushallia. Saamme kokea näitä eri rakennusvaiheita nyt toista kertaa elämässämme, mutta innostuksen määrä ei ole yhtään pienempi. Ehkä eri vaiheista osaa jopa nauttia enemmän, koska viimeksi uupumus oli huomattavasti suurempi. Juuri tämä väliseinävaihe on jäänyt elävästi mieleen, koska siihen sisältyi niin monta (kiltisti sanottuna) ärsyttävää työvaihetta. Villojen leikkaus ja asennus, kittaus, hionta, kittaus ja hionta, pölyn hengitys, ahdistus, kärsimys jne.

Mutta kuten sanottua, talo näyttää sisältä nyt täysin erilaiselta kuin muutama viikko sitten.

 

Keittiöstä olohuoneeseen päin.

Processed with Snapseed.

 

Keittiöstä olohuoneeseen päin.

Processed with Snapseed.

 

Olohuoneesta keittiöön päin.

Processed with Snapseed.

 

Yleisnäkymää olohuoneen nurkasta, tulevalta sohvan paikalta.

Processed with Snapseed.

 

Eteisestä tuulikaappiin päin.

Processed with Snapseed.

 

Vanhempien makuuhuonetta. Pikkuikkunoiden alla on sängyn paikka, oikean puoleiselle seinälle on tarkoitus laittaa koko matkalle vaatekaappeja.

Processed with Snapseed.

 

Työhuone.

Processed with Snapseed.

 

Tyttären huone. Katossa vahvistusta voimistelurenkaita ja seinässä puolapuita varten 🙂 Onneksi tuli otettua tällaiset asiat riittävän aikaisin huomioon..

Processed with Snapseed.

 

Tällä viikolla työmaalle toimitettiin siis myös ulko-ovet. Pääovi ja varaston ovi laitettiin heti paikoilleen. Terassin ovi jätettiin vielä asentamatta ja sen paikalla on tällä hetkellä ”rakennusaikainen ovi”. Tämän oven kautta pyritään tuomaan isommat tavarat sisään, jotta varsinainen pääovi säilyisi ilman suurempaa pahoinpitelyä.

Pääoven suhteen teimme muutoksia vielä sopimuksenteon jälkeen rakennusluvan hakemisen yhteydessä. Aloituskokouksessa ilmeni, että aiemmin valitsemamme ns. perushintainen ovi (Kaskipuun UOL19) sisälsi liian suuren lasipinta-alan. Koska kuistimme ulkoseinään tulee palo-osastointi, ulko-ovessa lasin osuus on oltava maksimissaan 0,2m2. Jos lasin määrä olisi suurempi, ulko-ovi pitäisi olla ns. palo-ovi ja tämä puolestaan nostaisi kustannuksia tuntuvasti.

Olimme jo päättäneet aiemmin, että pääoven väri on punainen. Kaavamääräyksen johdosta talon katon värihän on myös punainen. Tämä oli asia, joka ei alkuun ollut lainkaan meidän mieleen. Nähtyämme jonkun aikaa punaista, mieli alkoi tottua asiaan ja lopulta opimme jopa pitämään ajatuksesta. Sitten tosiaan päätimme, että otetaan pääoven väriksi punainen korostamaan tuota punaisuutta.

Nyt kun vielä vaihdoimme tuon pääoven tuon lasimääräyksen johdosta Kaskipuun Petsiin, olemme valintoihin todella tyytyväisiä.

Sisääntulokuistin kapeampi ulkoverhouspaneeli maalataan vaaleanharmaalla ja muuten talon väri tulee olemaan valkoinen. Mielestämme tuo punainen istuu tähän suunnitelmaan hyvin ja tekee yleisilmeestä pirteämmän ja raikkaamman.

Processed with Snapseed.Processed with Snapseed.Processed with Snapseed.

Tämä  viikko oli jälleen hyvä osoitus siitä, että viikossa tapahtuu paljon. Lokakuussa työlistalla pitäisi olla ainakin väliseinien levytystä toiselta puolelta, sähkötöitä, terassien tekoa ja mahdollisesti takkatoimitus. Odottavan aika on pitkä mutta onneksi eteenpäin mennään koko ajan!

2 Comments Lisää omasi

 1. hanna8mari sanoo:

  Aina oppii uutta. Myös minulle on tulossa palo-osiointi tulevaan talousrakennukseen. (Joka rakennetaan myöhemmin.) Siispä hyvä tieto tuo oven lasipinta-alan huomioiminen palo-osioinnin yhteydessä.

  Mahtavaa! Teillä on jo kotiavaimet! Ovi on muuten hieno!

  Tykkää

  1. Teemu P sanoo:

   Kiitos paljon, mahtavaahan tämä on🙂
   Tuo lasipinta-alan huomioiminen tuli tosiaan täysin yllättäen meille kaikille rakennushankkeen ympärillä toimiville. Rakennusvalvonnassa tämä taas tuntui olevan asia, joka rakentajien pitäisi ihan automaattisesti huomioida🙂
   Jonkun aikaa kesti saada noita lasien mittojakin, kun ilmeisesti ovitoimittajallakaan ei ollut mittoja valmiiksi missään tiedoissa. Mikä taas oli hieman ihmeellistä, jos tuo lasipinta-ala pitäisi näissä tapauksissa aina huomioida. No tällaista tämä on, kuten on aiemmin jo todettu😉

   Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s