Lämpöä ja valoa

Tämän viikon teemana on ollut lämpö ja valo varsin synkästä sateisesta kelistä huolimatta.

Välillä kun työmaalle menee, niin tuntuu, että siellä ole tapahtunut mitään. Jotenkin odotukset tässä vauhdikkaassa projektissa on aina liiankin korkealla. Mutta kun pysähtyy miettimään päivien kulkua ja vertaa tilannetta edelliseen viikkoon, niin tajuaa, että onhan sitä jotain tapahtunut. Oikeastaan aika paljonkin.

Tontille saapui tällä viikolla odottamamme Novitekin ulkoporeallas sekä myös paljon odottamamme poistoilmalämpöpumppu. Molemmat antavat lämpöä, toinen laite talon sisälle ja toinen ulkopuolelle. Pilppi on jo omalla paikallaan ja lähipäivinä se myös kytketään käyttöön, samoin allas nostetaan paikalleen lähiaikoina. Tulipahan tässä itsekin hikoiltua kunnolla kun altaan paikalle piti laittaa betonilaatat vaateriin. Sitä ennen piti järjestää vielä noin 5 minuutin talkoot kun pystyasennossa toimitettu allas oli kaadettava pohja maahan päin, jotta nosturin työ helpottuu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tänään tapahtui valaistuminen. Ulkovalot kytkettiin päälle. Odotin hämärän tuloa kuin joulupukkia, jotta hämäräkytkin napsauttaisi valot päälle. Ja hienostihan nuo valaisivat! Airamin Alppila ja Kallio -valaisimien valoteho yllätti positiivisesti. Päivitimme valoja hieman perusvaloja paremmiksi ja näköjään tuo kannatti. Sisääntulokuistista ajattelimme etukäteen tulevan liian hämärän mutta tuo oli näköjään turha luulo.

Pesuhuoneessa on suihkuseinän korostusvalot paikoillaan. Kivalta näytti nuokin valot!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tällä viikolla tuli ensimmäisen kerran tehtyä reklamaatiota tämän projektin aikana. Muistan hyvin, että talomyyjä Marko Göös totesi neuvotteluvaiheessa, ettei hän millään pysty lupaamaan, että kaikki menisi kokonaan ilman ongelmia. Ihmiset kun näitä töitä tekevät, niin virheen mahdollisuus on aina olemassa. Sen Marko kuitenkin lupasi, että mahdolliset ongelmatilanteet eivät koidu ongelmaksi. Kotimestarit haluaa hoitaa asiat mallikkaasti ja reklamaatioihin reagoidaan sekä myös hoidetaan kunnolla. Ja näinhän siinä kävi. Reklamoin yhdestä asennusvirheestä sunnuntai-iltana. Maanantaina sain vastauksen pahoitteluiden kera ja ilmoituksen, että asia korjataan saman viikon aikana. Keskiviikkona korjaus oli tehty.

Itse arvostan tätä erittäin paljon! Jokainen tietää, että reklamaatioiden kanssa tappelu voi olla erittäin stressaavaa. Kun kyse on omasta kodista, stressaavuuskerroin on moninkertainen. Niinpä ei voi kuin kiittää Kotimestareita sekä Samuli Ollikaista ja jälleen todeta, että talotoimittajan valinta osui kyllä täydellisesti nappiin 🙂

2 Comments Lisää omasi

 1. Mikko sanoo:

  Moikka! Ihan mielenkiinnosta… minkä kokoinen pääsulake teillä on? Pilp ja ulkoporeallas ovat kuulemma haastava yhdistelmä 3x25A pääsulakkeelle kovimmilla pakkasilla.

  Tykkää

  1. Teemu P sanoo:

   Moi. Meillä on pääsulake kokoa 3x25A. Ongelmia ei ole ollut ulkoporealtaan kanssa. Mutta meidän altaan lämmitysvastus on 2kw. Jos en ihan väärin muista, niin pääsulake olisi pitänyt olla suurempi jos olisimme päätyneet 3kw tai isommalla vastuksella olevaan altaaseen.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s