Viikon saldo: takka- ja materiaalitoimitusta sekä vähän muutakin.

Maisema muuttui viikon aikana paljon kesäisemmän näköiseksi ja tapahtuihan työmaan maisemassa muutenkin muutosta.

Tällä viikolla sisälle ilmestyi takka ja kasa pintamateriaaleja. Ulos asennettiin vesikourut sekä kattoturvatuotteet.

Tulipa käytyä katollakin ensimmäistä kertaa, nyt kun kattotikkaat ja kattosilta olivat paikoillaan.

 

Räystäskourut ovat punaiset kuten katon väri ja syöksyt valkoiset kuten tuleva talon väri.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maisemia katolta. Oikealla oleskelupihaa, edessä kauempana lähikauppaa ja päiväkotia. Näkymä talviaikaan pihalle on melko paljas, kesällä koivut ja pensaat antavat vehreää näkösuojaa. Parhaillaan työstämme pihasuunnitelmaa, jossa (ympärivuotiset) näkösuojat ovat yksi avainasia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Sisällä meitä odotti takka,jota mekin olemme paljon odottaneet. Meille tuli siis Linnatulen WitkaWood Piccolo, joka on varaava kiertoilmatakka. Linnatuli mainostaa, että takassa yhdistyvät varaavan ja kiertoilmatakan parhaat puolet. Varaavaa massaa on n. 350kg, joka luovuttaa lämpöä pitkään. Toisaalta takasta saa lämpöä ulos heti sytyttämisen jälkeen. Poltettavat puumäärät ovat varsin pieniä. Vaikka takka ei vielä oikealla paikallaan ollutkaan, niin se näytti oikein hyvältä. Eniten ilahduttaa edelleen se, että takka on pieni ja siro. Tummanharmaan efektipinnan sävy on mahtava.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Pesuhuoneessa oli tasoiteltu seiniä sekä paneloitu katto. Samoin sauna oli paneloitu kokonaan. Kodinhoitohuoneessa oli laatoitettu poistoilmalämpöpumpun paikka. Ehkä talomme lämmitys vaihtuu kohta lämpöpuhaltimesta pilppiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pesuhuoneeseen pitäisi hankkia jossain vaiheessa lasinen suihkuseinä. Vasemmanpuoleisen suihkun etäisyys ovesta on n. 100cm mutta ovi tuntuu olevan silti todella lähellä suihkua. Suihkuseinän avulla veden roiskumisen saisi estettyä ovelle päin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Saunan ja pesuhuoneen paneelin materiaali on lämpökäsitelty haapa. Paneeli on suorareunaisella sts-profiililla. Paneelin pinta on todella hyvännäköinen. Ja se tuoksu! Lämpökäsitellyn puun tuoksu on jotain käsittämättömän herkullista. Voisin nuuskia noita paneeleita tuntikausia 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Työmaalle oli myös saapunut laatta- ja maalikuormat. Jotenkin noiden kuormien näkeminen todisti taas sen, että projekti lähenee loppuaan. Vaikka laatat valittiin jo aikoja sitten eli kuukautta sitten, näyttivät ne edelleen oikein hyviltä. Ehkä jopa hitusen paremmilta omassa talossa kuin rautakaupassa..

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisement

2 Comments Lisää omasi

 1. Jaana sanoo:

  Hei!
  Luin bloginne yhdeltä istumalta läpi, mukava löytää toisiakin blogeja, joissa rakennetaan vähän pienempiä tupia. 😀 Jään mielenkiinnolla seuraamaan teidän projektianne🙂
  Me rakennamme vielä vähän pienempää kotia täälä: http://pienisievasievitalo.blogspot.fi/

  Tykkää

  1. Teemu P sanoo:

   Moikka. Kiitos paljon kommentistasi! Tuli itsekin luettua teidän blogia saman tien. Virkistävää tosiaan lukea kokemuksia saman kokoluokan taloista 🙂

   Jään mielenkiinnolla seuraamaan miten projektinne etenee, isot tsempit sinne!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s