Valoa ja lämpöä

on

Pahoittelut toistosta, mutta teema pysyy samana kuin edellisessä kirjoituksessa.

Lauantain työmaavisiitti tuli tarkoituksella ajoitettua hämärään kellonaikaan, jotta pääsimme uudestaan ihailemaan ulkovaloja.

Samalla kävimme tarkastamassa onko torppa lämmin, sillä poistoilmalämpöpumppu kytkettiin päälle perjantaina.

Sen verran tuli ahkeroituakin samalla käynnillä, että laitoimme talonumeron seinään kiinni. Yksi palapelin pala taas löytänyt tiensä oikealle paikalleen.

 

Valaistu talo eri suunnista:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ulkoporeallas odottelee vielä nosturia tontin reunalla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Niben F470 on nyt pöhissyt kodinhoitohuoneessamme yhden vuorokauden ja talo oli tasaisen lämmin joka nurkasta.  Pilppi toimii tässä vaiheessa vasta ”puolella teholla”, sillä ilmanvaihto ei ole vielä päällä. Normaalitilanteessa laite ottaa poistoilmasta energiaa talteen käyttövettä ja lämmitystä varten. Ilmanvaihto kytketään päälle vasta kun rakennuspöly on hälvennyt ja sitten päästään testaamaan pilppiä kunnolla. Siinä vaiheessa myös takan tuoma lämpö tuo säästöä energiakuluihin. Tässä tilanteessa on kuitenkin erittäin tärkeää, että vesikiertoinen lämmitys on nyt päällä, jotta betonilattia kuivuu nopeammin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Talonumeroa etsittiin ehkä pidempään kuin olisin alunperin ajatellut. Yritimme löytää jotenkin erilaisen ja pirteämmän vaihtoehdon kuin perinteinen musta ja rautainen. Pitkän etsinnän jälkeen päädyimme tilaamaan talonumeron amerikkalaisen Etsy.com:n kautta. Värinä mikäs muukaan kuin punainen. Pikkujuttuhan tämä numeron seinään saaminen on, mutta silti laittoi hymyilyttämään 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Paljon on tapahtunut viime viikkojen aikana. Lähiaikoina odotamme sisämaalausten aloittamista, takka-asennusta sekä ulkoporealtaan nostamista paikoilleen. Näiden lisäksi ennen joulua olisi tarkoitus tehdä vesieristykset valmiiksi. Tammikuussa onkin sitten jo ehkä niiden odotetuimpien vaiheiden aika: sisustus, laatoitus ja kalusteasennukset.

 

Advertisement

2 Comments Lisää omasi

 1. hanna8mari sanoo:

  Hieno talonnumero! Ilmeisesti Nibe toimii hyvin? Mielenkiinnolla seuraan sen käyttöönottoa, koska sama on itselläkin lähviiikkojen aikana edessä.

  Tykkää

  1. Teemu P sanoo:

   Kiitos 🙂

   Nibe toimii hyvin vaikkakin siis vasta ”puoliteholla”. Talo on ainakin tasaisen lämmin joka paikasta. Tässä vaiheessa ei viitsi kulutuslukemia hirveästi seurailla kun ilmanvaihto ei ole päällä eikä näin ollen energiaa saada talteen. Suurempi säätäminen alkaa meilläkin sitten vasta vähän myöhemmin. Pitää kirjoitella laitteen säädöistä ja kulutuksesta siis myöhemmin.

   Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s