Seuraava vaihe: Talon rakentaminen

on

Onhan tässä taloa rakennettu jo kohta pari kuukautta, mutta silti tuntuu, että se talon rakentaminen alkaa ihan oikeasti vasta sitten kun runkovaihe on käsillä. Tuohon hetkeen on nyt aikaa kolmisen viikkoa.

Maatyöt on nyt saatu pakettiin. Tontti on raakamuotoiltu ja tänään tuli ajettua autokin ”autokatokseen” omalle paikalleen. Eihän tuossa mitään katosta vielä ole mutta eräänlainen virstanpylväs tuo silti oli..

Nyt talon paikka ja tontin tilat sekä myös pihan korot alkavat vihdoinkin hahmottumaan melko hyvin. Kaikki näyttää tontilla hyvältä ja kohta näyttää varmasti vielä paremmalta kun seinää alkaa nousemaan ja kattoa pään päälle.

Maatyöt olivat se yksittäinen iso kysymysmerkki kustannusten suhteen. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että tontin olosuhteen olivat niin yllätyksettömät, että mitään pahoja yllätyksiä ei budjetin suhteen pitäisi tulla. Tontimme on tasainen perustontti ja näin ollen kustannuksetkin ovat perustasoa. Hyvä niin, koska mieleemme tulvii koko ajan paljon ideoita niin talon sisälle kuin talon ulkopuolelle, jotka luonnollisesti vaativat rahaa. Toistaiseksi näitä haaveita voidaan vielä pitää elossa.

Nyt nautitaan kesälomasta ja sitten kun tulee itse palattua töiden pariin, niin saman tekevät myös timpurit ja talon rakentaminen saa ”virallisesti” alkaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 Comments Lisää omasi

 1. Sari sanoo:

  Teillä ollaan tässä kohtaa siis melko samoissa vaiheissa kuin meillä. Huomenna valetaan ja sen jälkeen alkaa rungon pystyttäminen. Tsemppiä teillekin sinne! Nyt on vielä mukava rakentaa, kun päivät on pitkiä ja kesäkelit hellii. 🙂

  Tykkää

 2. Teemu P sanoo:

  Kiitos Sari ja samoin sinne! Elämme jännittäviä aikoja 🙂

  Rungon pystytystä odotetaan jo innolla, mutta valitettavasti kesälomat on käynnissä myös talotoimittajan timpureilla. Pari viikkoa kun jaksaa odotella niin hommat lähtee taas etenemään vauhdilla!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s