Väriä seinissä

Otsikko kertookin kaiken oleellisen. Nyt näyttää seinät hyvältä! Tämän viikon aikana maalausurakka saatiin valmiiksi.

Kävimme tänään jo hieman hämärän aikaan katsomassa miltä työmaalla näyttää. Kaikki seinät oli maalattu, joten hyvältä näytti vaikka hämärää olikin..

Meillä on talon sisäseinissä päävärinä Piazza Y487. Sävy on valittu Tikkurilan värikartasta, kuten muutkin värisävyt. Tätä pääväriä mietittiin pitkään. Välillä vaihtoehtona oli tummempi vaihtoehto, välillä vaaleampi. Lähtökohtana oli se, että pääsävyn on oltava vaalea, mutta ei valkoinen. Sävyssä pitää olla harmaata ja ehkä hieman lämpöä. Kai tätä sävyä voi greigeksikin kutsua. Kovin ruskeaa tai beigeä emme halunneet, koska sitä oli vanha talomme täynnä. Harmaiden sävyjen kanssa on taas se haaste, että joku taittaa siniseen, toinen vihreään ja kolmas ties minne. Etsimme eri blogeista ja googlen kuvahaun kautta apua päätökseen. Piazza-sävyä kohti meitä sysäsi erityisesti Talosanomien kuvat Jyväskylän asuntomessujen kohteesta Valkola, joka näytti meidän silmiin todella hyvältä.

Nyt on kun maalit ovat seinissä, niin päätöksiin voi ainakin vielä olla tyytyväisiä. Tosin valaistus vaikuttaa lopputulokseen paljon. Samoin se, että ikkunoiden päällä on tällä hetkellä vielä muovit, joka estää luonnonvalon pääsyn kunnolla sisään. Fiilis voi siis vielä muuttua, mutta toivottavasti ei.

Piazzaa meillä on siis olohuoneen ja keittiön kaikissa seinissä, wc:ssä, eteisessä, tuulikaapissa ja kodinhoitohuoneessa. Makuuhuoneisiin haluttiin yhdet seinät tehostevärillä. Vanhempien makuuhuoneesta löytyy tummanharmaa Mantteli M499, tytön huoneesta pinkki Leivos H336 ja työhuoneesta mintunvihreä (tai turkoosi) Capri Y370.

Kalusteiden ja huonekalujen värinä tulee olemaan valkoista ja harmaan eri sävyjä sekä väripilkkuina tekstiilien muodossa pastellisävyjä. Mielestämme noihin seinien sävyihin on helppo yhdistellä eri värejä. Valkoinen erottuu hyvin pääsävystä Piazzasta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tässä näkyy tuota Piazzan sävyä valkoiseen karmiin/oveen verrattuna. Piazza on vaalea, mutta selvästi valkoista tummempi.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kodinhoitohuone. Kokonaan maalattu Piazza Y487:lla.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vanhempien makuuhuone. Yksi tehosteseinä Mantteli M499 ja muut Piazza Y487.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sävyjä lattian mallipalan kanssa yhdessä.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Työhuone. Tehosteseinä Capri Y370 ja muut seinät Piazzalla.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Valokuvissa tuon mintunvihreän sävyt heijastuvat muillekin seinille.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ja fiilistelyä lattian mallipalan kanssa.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tytön huone. Leivos H336 varastaa huomion ja Piazza rauhoittaa vieressä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sävyt lattiamallin kanssa yhdessä.

 

Kyllähän näiden kuvien jälkeen tuntuu, että lähellä maalia ollaan, kirjaimellisesti. Seuraavissa kuvissa takka toivottavasti on paikoillaan ja ehkä myös valaisimia. Samalla muita sähköasennuksia on varmaan myös tehty. Mielellään talon sisälle saisi jo kunnon valaistusta, nuo työmaavalot pilaavat yleisfiiliksen. Kai tässä pitäisi jotain joulusiivoustakin suunnitella, molemmissa kodeissa…

 

 

Advertisement

2 Comments Lisää omasi

 1. hanna8mari sanoo:

  Ei siis tullut ikävä valkoisia seiniä? 🙂

  Tykkää

  1. Teemu P sanoo:

   Heh, ei sitten yhtään 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s