Puolivalmis talo

on

File 16.9.2016 20.22.43.jpeg

Valmiusastetodistus väittää, että talomme on nyt 55%:sti valmis.

Projektimme rullaa junan lailla eteenpäin ja taas on monta virstanpylvästä saavutettu.

Viime viikon aikana suoritettiin kattotiilien asennus, lattiavalu, ikkunoiden asennus ja paljon sähkötöitä, mm. ulkovalojen asennus. Vauhti on kyllä todella kova.

Talo näyttää ulkoa jo yllättävän valmiilta. Väliaikainen pääovi hieman pilaa yleisvaikultemaa,  mutta silti tontilla käydessä tulee enemmänkin ihailtua ja kierreltyä taloa joka suunnasta kuin esimerkiksi siivoiltua..

Toki nyt lattiavalun jälkeen tulee ainakin parin viikon jakso, jolloin uusia työvaiheita ei aloiteta vaan lattian annetaan rauhassa kuivua. Sitten taas painetaan kaasu pohjaan kun väliseinien asennus alkaa. Muutaman viikon kuluttua on odotettavissa takkatoimitusta ja lokakuun aikana vielä terassien tekoa sekä viimeistelytöitä talon ulkopuolella. Lokakuun lopussa talo on todennäköisesti ulkoa lähes kokonaan valmis.

Melko stressivapaasti on menty eteenpäin. Ei voi kuin ihailla projektimme parissa työskentelevien henkilöiden ahkeruutta, kovaa ammattiylpeyttä ja palveluasennetta. Kaikki toimii todella saumattomasti. Tontille saapuu tavarat juuri oikeaan aikaan ja oikeat henkilöt tekevät työnsä juuri silloin kuin pitää. Edellisen projektimme aikana suurin stressin aiheuttaja oli se, että itse piti soitella eri tekijöiden perään ja toivoa, että he ilmestyivät töihin silloin kun on tarkoitus. Yhden henkilön tehdessä oharit, kukaan ei päässyt omissa töissään eteenpäin. Tätä puhelinrumbaa ja stressiä ei ole yhtään ikävä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with Snapseed.OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with Snapseed.OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with Snapseed.OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with Snapseed.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with Snapseed.

 

Teimme hieman muutoksia ulkovaloihin. Vaihdoimme takapihalle Airamin Kalliot, joita tuli yhteensä 3kpl. Tähän samaan sarjaan on saatavilla myös pollarivalaisimet, joita tullaan sijoittelemaan eri puolelle pihaa myöhemmässä vaiheessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with Snapseed.

 

Etupihalle tuli Airamin Alppilaa myös 3kpl, joka valaisee kohdevalomaisesti ylös ja alas. Valoja sijoiteltiin kuistille 2kpl pääoven molemmille puolille sekä talon oikeaan kulmaan, jolloin talonumero asennetaan tämän valon alle, jotta numero näkyy myös pimeällä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Processed with Snapseed.

 

Advertisement

2 Comments Lisää omasi

 1. hanna8mari sanoo:

  Mukava lukea, että rakentaminen sujuu teillä aikataulussa ja melkeinpä stressivapaasti. Ei sen aina tarvitse mennä vaikeimman kautta!

  Liked by 1 henkilö

 2. Teemu P sanoo:

  Kiitos 🙂 Kyllä tässä tulee sellainen fiilis, että tällaista se talonrakentaminen pitäisi olla. Ei voi kuvitella mitään muuta vaihtoehtoa ainakaan lapsiperheelle kuin avaimet käteen. Ja toisaalta ihmettelee, että miten olemme ylipäänsä selvinneet edellisestä projektista suuremmalla oman työn osuudella huomattavasti pienemmällä tietämyksellä rakentamisesta ylipäänsä 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s