Suuri muodonmuutos jatkuu..

Noin kuukausi sitten kirjoitin suuresta muodonmuutoksesta.

Piti ihan lukaista tuo julkaisu uudestaan ja katsoa kuvia. Tuli todettua, että kuukausi on pitkä aika, vaikka se taas nopeasti hurahtikin. Paljon on tapahtunut niin sisällä kuin ulkonakin.

Itse asiassa ulkopuolen hommat alkaa olla tehty. Mahtavaa todeta, että terassi ja kuisti ovat valmiina ensi kevään ja kesän löhöilyjä varten. Edellisessä talossammehan ensimmäisen kesä tarkoitti armotonta puurtamista terassien parissa. Toki ensi kesänä hommaa riittää pihatöiden ja talon maalaamisen parissa, mutta ehkä välillä voi nauttia terassielämästäkin.

Timpurit painoivat pipot päässä hommia ja niin vain lumisateen keskellä ulkopuolen työt saatiin tehtyä:

Kuistia ja autokatosta. Tuo rimakaide tekee talosta jo ihan valmiin näköisen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Terassin valmistumista odoteltiin innolla, koska sitä suunnniteltiin paljon ja muutoksiakin on tehty matkan varrella. Alunperin suunnitelmissa oli 30m2:n avoterassi, johon hankittaisiin jälkikäteen joku kevytrakentainen paviljonki/katos. Päätimme kuitenkin lisätä jo rakennuslupakuviin kiinteän pergolan, joka näin jälkikäteen sanottuna oli erinomainen päätös. Lisäksi jossain kohtaa aloimme haaveilemaan ulkoporealtaasta ja kun asia saatiin lyötyä lukkoon, niin terassia kasvatettiin vielä n. 10m2.

Meille tulee Novitekin Ounas -ulkoporeallas, jonka toimittaa Virtasenkauppa.fi. Allas tuli tilattua elokuun lopussa ja pyrimme siihen, että allas olisi tontilla juuri niihin aikoihin kun terassia tehdään. Näillä altailla on nykyään ilmeisen kova kysyntä, sillä toimitus viivästyi ja terassi jouduttiin tekemään ilman allasta. Siitä syystä terassissa komeilee altaan mentävä aukko, joka tullaan siis täyttämään parin viikon sisällä.

Pergolasta tuli mahtava! Timpurit tekivät todella tukevan ja siistin rungon ja katoksi tilasimme Orimattilan Keraplastilta 16mm PC-kerroslevyä, jota saimme juuri sopivankokoisena. Meillä oli toiveena pergolaan valokate, joka ei olisi kuitenkaan perinteinen valokate. Saimme hyvin neuvoja Keraplastilta ja uskalsimme tilata kattomateriaalin pelkkien kuvien perusteella. Lopputulos on erinomainen. Kerroslevyt kiinnitetään siistein alumiinilistoin ja itse katemateriaali on eleetön ja moderni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ulkopuolta ja terassia tuli ihasteltua varpaat jäässä, mutta onneksi sisällä lämpimässä riittää myös katseltavaa.

Kaikki väliseinät on nyt levytetty. Samoin sisäkatto on paneloitu. Pesuhuoneen seinät on muurattu. Saunassa on alumiinipaperit ja seuraavaksi asennellaan paneeleita sinnekin. Yleisilme on muuttunut sisällä paljon valmiimman näköiseksi. Seuraavien parin viikon aikana alkavat maalaustyöt ja takkakin löytää tiensä autokatoksesta omalle paikalleen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suuria huolenaiheita ei ole onneksi vieläkään tullut eteen, mutta muutama harmaa hius on ilmaantunut lisää. Ulkoporealtaan aikataulutus meni tosiaan hieman pieleen ja näin ollen asennus vaatii paikalle Hiab-nosturin. Pesuhuoneen sadesuihkujen asennus tulee vaatimaan pientä erikoisratkaisua, koska suihkuseinälle muurattiin shampoohylly. Talon lämmityksestä huolehtiva Niben F470 -pilp olisi kiva saada jo paikoilleen toimimaan, mutta lattian kuivuminen on hidasta. Mahdollisesti pilpin paikka kuitenkin vesieristetään ja laatoitetaan piakkoin, jotta sen saisi asennettua. Tämä olisi toivottavaa, sillä talon lämmittäminen näillä keleillä sähköpuhaltimella on aika kallista, vaikka talosta tiivis tulikin.

Pienet haasteet tuntuvat kuitenkin hyvin pieniltä aina kun työmaalla käy. Tänään mittailtiin huonekalujen paikkoja ja jotenkin muutto tuntuu olevan taas ison loikan lähempänä.

2 Comments Lisää omasi

 1. hanna8mari sanoo:

  Näyttää tosiaan valmiimmalta ja hyvältä! Minulle tulee myös pergola terassille (tai niin kuin maarakentaja kutsui ”perkule”). Ulkoporeallaskin rupesi houkuttelemaan.. Tsemppiä loppuun!

  Liked by 1 henkilö

  1. Teemu P sanoo:

   Kiitokset kommentista ja tsempeistä! Tuollainen pergola on kyllä perkuleen kiva 🙂 Aiomme tehdä meidän pergolasta sellaisen löhonurkkauksen, johon laitetaan jotain kulmasohvaa tai säkkituoleja. Kannattaa varoa tuota ulkoporeallashoukutusta 😉 Me laitettiin ensin ihan vaan varaus sille sähköjä ja vesiä ajatellen. Sitten tosiaan alkoi terassin suunnittelu uudestaan ja yhtäkkiä olin jo tilannut altaan! Itse on tullut jollain mökkireissuilla testattua perinteistä paljua, mutta tuon porealtaan helppous houkutti. Allas on heti valmis ja aina sopivassa kylpylämpötilassa, joten sinne pääsee tarvittaessa nopeammin rentoutumaan kuin saunaan 🙂

   Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s