Kalustesuunnitelmat

on

Kalustesuunnittelua olimme jo paljon odottaneet innolla ja jännityksellä. Kyseessä on kuitenkin iso ja näkyvä kokonaisuus, joten suunnitteluun piti panostaa paljon. Erityisesti keittiö on niin tärkeä osa koko taloa, että haluamme sen kestävän käyttöä ja katseita vuosien ajan.

Edellisessä talossamme kalusteet olivat väreiltään melko tummia lukuunottamatta kodinhoitohuoneen valkoisia ovia. Edellisen talon keittiön ruskeat alakaapit tuntuivat ainakin allekirjoittaneelta monesti liian tummilta. Näin ollen uuden talon suunnitelmia alettiin käymään katsomaan ehkä hieman ”vaaleampien lasien” läpi.

Kalustesuunnitteluun sisällytettiin tuulikaappi, keittiö, kodinhoitohuone ja wc. Makuuhuoneiden kaapit hankitaan jossain vaiheessa jostain, kun omat suunnitelmamme niiden osalta selkiytyvät.

Koko kalustesuunnittelun punaisena lankana oli se, että toisaalta lisälasku ei olisi liian suuri, mutta toisaalta kalustekokonaisuus ei saisi näyttää siltä, että se olisi valittu vain halvimman hintaryhmän tuotteista. Toivoimme jotain pientä spesiaalia, jotain sellaista joka saisi kodin tuntumaan hienolta ja uudelta. Ja tässä erityisesti keittiö olisi isossa roolissa.

Kotimestareiden yhteistyökumppani kalusteiden osalta on Keittiömaailma. Olimme henkisesti varautuneet siihen, että käyntejä Keittiömaailmaan tulisi monta, ennen kuin edes jonkinlainen linja löytyisi. Yllätykseksi jo ensimmäisellä käynnillä olimme valitsemassa materiaaleja, koska toiminnallisesti tilat oli saatu suunniteltua niin hyvälle mallille. Meidän suunnitelmien takana on Keittiömaailman Janni Vuori, joka teki kyllä erinomaista työtä. Jokaiseen huoneeseen/tilaan olemme todella tyytyväisiä. Pitää vielä muistaa se, että jokainen tila on lähtökohtaisesti pienempi kuin edellisessä talossamme. Hyvän suunnittelun ansiosta tuntuu siltä, että tilaa olisikin enemmän mitä neliöt kertovat!

Tuulikaappi oli ehdottomasti se helpoin tila, ehkä senkin takia, että siihen ei kohdistu niin suuria tunteita kuin muihin huoneisiin. Sisään tullessa oikealle puolelle tulee n. kaksi metriä leveä liukuovikaapisto ja toiselle seinälle hankimme mahdollisesti vielä jotain avonaulakkoa. Alla olevista kuvista puuttuu vielä alas tulevat hyllyt kenkiä varten.

Tuulikaapin mitat: 2,1m x 2,2m

et1

et2

Seuraavaksi kodinhoitohuone. Tähän tilaan Janni teki hyvät muutokset ja siirsi pesukoneen ja altaan paikkaa, jotta tila saatiin paljon toimivammaksi kuin alkuperäisissä arkkitehtikuvissa oli. Pesutornia meille ei tule, koska olemme juuri hankkineet kuivaavan pesukoneen. Kodinhoitohuoneen koko on 8m2, joten tämäkään huone ei ole suuren suuri. Kodinhoitohuoneessa on myös lämmityksestä huolehtiva poistoilmalämpöpumppu, joka syö tilaa 60cm leveän kaapiston verran. Vastakkaiselle seinälle laitettiin pieni penkkirivi, jonka alle ja päälle saatiin myös säilytystilaa. Nurkkaan jää vielä tila kuivaustelineelle. Vaikka kodinhoitohuone on tosiaan 4m2 pienempi kuin edellisessä talossamme, niin olemme suunnitelmaan äärimmäisen tyytyväisiä. Kodinhoitohuoneen ovimalli on edullinen Neve.

Kodinhoitohuoneen mitat: 3,2m x 2,4m

khh1khh2

Kun WC:tä suunniteltiin arkkitehdin kanssa, totesimme moneen otteeseen, että tätäkin tilaa olisi mielellään suurentanut. Toisaalta neliöitä haluttiin enemmän kuitenkin olohuoneeseen, koska pääsääntöisesti tilantarve on siellä suurempi. WC:n kalusteet ovat tummat, koska halusimme kuitenkin jonnekin vähän kontrastia. Ovimalli on nimeltään Cemento. Kalustepakettiin kuului led-valopeili ja peilin viereen lisättiin pari lasihyllyä, jotka tuovat mukavasti ilmettä.

WC:n mitat: 1,6m x 1,5m

wc

Keittiökalusteissa ovien osalta toiveenamme oli ns. vetimetön ovi ja tämä toisaalta rajasikin valikoimaa mukavasti. Olimme jo talon tilausvaiheessa valinneet valkoiset kodinkoneet ja näin ollen valkoiset keittiökaapit olivat luonteva vaihtoehto. Harkitsimme myös vaaleanharmaita ovia, mutta ne eivät kuitenkaan näyttäneet hyviltä valkoisten koneiden kanssa. Näin ollen ovimalliksi valikoitui mattavalkoinen Festa vedinuralla. Liesi haluttiin sijoittaa omalle seinälleen, jonka ympärille tarvittiin paljon tasoa. Toiselle seinälle taas sijoitettiin astianpesukone ja allas, jossa ne jäävät paremmin ”piiloon” olohuoneesta katsottaessa. Keittiön yläkaappeja myös korotettiin, jotta säilytystila kasvaisi. Edellisen talomme keittiöhän oli suunnilleen samankokoinen, mutta siellä keittiössä oli varsin suuri saareke.

Keittiön mitat: 3,7m x 3,9m

Pasanen1

Kuten aiemmin totesin, toivoimme varsinkin keittiöön jotain spesiaalia. Jotain pikkujuttua, jota on kiva hipistellä ja ihailla. Tai jotain, josta on oikeasti hyötyä jokapäiväisessä kokkailussa. Ja löytyihän niitä kikkoja Keittiömaailman valikoimasta. Alakaappien kulmamekanismi vaihdettiin parempaan. Kyseessä on ns. ympäri pyörähtävä kulmamekanismi, joka tuntui liikeessä huomattavasti paremmalta kuin tavallinen kulmakaruselli (joka oli edellisessä kodissamme). Ehdoton suosikkimme oli kuitenkin sokkelilaatikko kokoontaitettavalla jakkaralla. Tämän avulla kaappien ylähyllyiltä tavaran ottaminen käy helpommin ja turvallisemmin. Jakkarasta voi olla myös hyötyä lapsityövoimaa käytettäessä kokkailun apuna. Lisäksi keittiömme on sellainen, että tavallinen keittiöjakkara olisi aina tiellä keskellä lattiaa.

zokkelijakkara

Kokonaisuudessaan koko kalustesuunnittelu oli omiaan nostamaan muuttokuumetta. Kaikki tuntuu olevan jo heti lähempänä ja toivon pääseväni ottamaan oikeita valokuvia asennetuista kalusteista blogia varten. Ja totta kai kokkailemaan uuteen keittiöön!

Mutta tosi siistejä nämä 3D-kuvatkin ovat. Niistä pääsee hahmottamaan omia talosuunnitelmiakin paremmin. Nyt kun Keittiömaailma hoiti oman osansa kiitettävästi voimme jälleen todeta, että meille on tulossa kyllä aika kiva uusi koti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s