Talotoimittajan valinta

on

Tämä oli vaikea. Ja toisaalta melko helppo.

Varsinainen tarjouspyyntökierros oli meidän kohdalla varsin pitkä, koska tonttivaihtoehtoja oli monta ja samalla myös omat ajatukset tulevasta talosta vaihtuivat matkan varrella.

Samalla kun pyrimme löytämään sopivaa tonttia, lähestyimme useampaa talotoimittajaa sähköpostitse erilaisin tyhmin kysymyksin. Jotkut talotoimittajat vastasivat ja jotkut eivät.

Kun sopiva tontti alkoi löytymään, lähestyimme talotoimittajia uudestaan ja pyysimme alustavia tarjouksia sen kokoluokan talosta, jota olimme ajatelleet. Sama tarina: jotkut vastasivat ja jotkut eivät.

En voi kuin suuresti ihmetellä niitä talotoimittajia, jotka reagoivat tarjouspyyntöön, pyytävät lisätietoja ja lupaavat palata piakkoin tarjouksen kanssa, jonka jälkeen heistä ei kuulu mitään. En voi myöskään millään ymmärtää sitä, että jollain myyjällä olisi tänä päivänä varaa jättää vastaamatta tarjouspyyntöön. Ainakin meidän kohdalla ne talotoimittajat, jotka tarjosivat apua jo alkuvaiheessa ja jaksoivat vastailla kysymyksiimme, olivat vahvoilla jatkoa ajatellen.

Teimme aika ison työn talotoimittajien vertailussa jo ennen tontin ostoa, koska oli kuitenkin hyvin todennäköistä, että kyseisen tontin ostamme. Tonttikauppojen aikaan meillä oli pöydällä neljä vahvaa tarjousta. Näiden tarjouksien takana olivat Kastelli, Jukkatalo, Sievitalo ja Kotimestarit.

No mitkä asiat sitten lopulta ratkaisivat valinnan?

 • Nopeus ja ripeys
  • Reagointinopeus kysymyksiin ja tarjouspyyntöihin
  • Tämä tuli lopulta avainasemaan meidän tilanteessa, jossa kaikki lähti vauhdilla eteenpäin tontin oston jälkeen. Silloin piti miettiä, kuka toimittajista on oikeasti valmis nopeaan toimintaan ja kenen kanssa olisi mahdollista aloittaa rakentaminen mahdollisimman pian.
  • Tässä suuri vaikutus oli myös sillä, joutuuko paikallinen talomyyjä tai -edustaja varmistamaan lähes joka asian tehtaalta.
 • Kuuntelutaito
  • Kysymyksiä tuli paljon ja oli tärkeää, että samoja asioita ei tarvitsisi käydä moneen kertaan läpi
 • Henkilökemiat
  • Toisen kanssa synkkaa paremmin
 •  Hinta
  • Luonnollisesti yksi tärkeimpiä asioita
 • Toimitussisältö
  • Hintaakin tärkeämpi tekijä
 • Joustavuus
  • Muutokset niin talopohjaan kuin ulkoasuun
 • Yleisfiilis ja luotettavuus
  • Monen asian summa, mutta juuri se fiilis, joka antaa sen varmuuden, että asiakas on valmis allekirjoittamaan ehkä elämänsä isoimman ostosopimuksen
 • Taloesittelyt
  • Päätöksenteko helpottuu, kun näkee useita valmiita kohteita, jotka on toteutettu laadulla.
 • Kommentit/suositukset muilta rakentajilta

 

Lopulta paras kokonaisuus ja selvästi positiivisin yleisfiilis oli paikallisella Kotimestareilla. Kun nimet oli laitettu paperiin, meillä oli täysin luottavainen olo siitä, että meille nousee juuri sellainen talo, jonka haluamme. Kaikki on sujunut antoisasti ja ripeästi, vaikka alkuvaiheessa vasta ollaankin. Meillä on kuitenkin täysi varmuus siitä, että asiat hoituvat hienosti tämän talotoimittajan kanssa läpi projektin. Tästä tietysti suuri kiitos Kotimestareiden Marko Göösille, jonka kanssa yhteistyö on ollut erittäin antoisaa!

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s